Neste visning - 16/4 - The mission (1986) - Kinocity kl. 21.00


 

 

The Mission var både en kritisk og kommersiell suksess da den kom i 1986. Den har et fantastisk lydspor av Ennio Morricone, en strålende rollebesetning (Jeremy Irons, Ray McAnally og Robert De Niro), Oscar-vinnende kinematografi, og flott kostymedesign.

Spania og Portugal trekker i 1750 opp grensene mellom landenes områder i Sør-Amerika. Hensikten var å bestemme hva som skulle gjøres med de landområdene som den mektige jesuittordenen eide. Etter at en jesuittprest lider martyrdøden inne i jungelen, drar Fader Gabriel (Jeremy Irons) inn for å ta kontakt med indianerne som sto bak gjerningen. De er kjent for å være brutale, men ved hjelp av takt og toner klarer han å bli venner med dem.

En gjeng slavehandlere under ledelse av leiesoldaten Mendoza (Aidan Quinn) har også tatt seg inn i jungelen. Verken Gabriel eller Mendoza vet at de begge snart befinner seg på samme side i kampen for å bevare indianernes liv og rettigheter.

Filmen vant Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes. Filmfotografen Chris Menges vant Oscar for beste kinematografi for fotoarbeidet i filmen. The Mission ble også nominert til Oscar-priser for beste film, beste regi (Roland Joffé), beste scenografi (Stuart Craig og Jack Stephens), beste kostymedesign (Enrico Sabbatini), beste filmklipp (Jim Clark) og beste originalmusikk (Ennio Morricone). Morricones filmmusikk ble kåret til tidenes 7. beste filmlydspor fra USA av det amerikanske filminstituttet.


Regissør         Roland Joffé
Lengde          125 minutter
Aldersgrense 15 år