12/09 (K) - Compartment no. 6 (2021)Kinocity kl. 21.00

To fremmede  møtes og ingenting vil bli det samme. Bli med på en sterk, vakker og uforglemmelig togreise gjennom det arktiske russiske landskap. 

Compartment No. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise fra Moskva til Murmansk med Laura (Sedi Haarla) som flykter fra kjærlighetssorg og får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuri Borisov).

Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

Compartment No. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Den er valgt ut som Finlands Oscar-kandidat til Beste internasjonale film. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk road movie.

Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival. 


Regissør         Juho Kuosmanen
Lengde           108 minutter
Aldersgrense 12 år