26/9 (K) - A man for all seasons (1966)Kinocity kl. 21.00

Hvor langt skal man gå for å følge sin egen samvittighet? Fantastisk Oscar vinner om det dramatiske maktspillet mellom Sir Thomas More og Henrik VIII.

A Man for All Seasons er sikkert den beste oscarvinneren som du aldri har sett. Den handler om den Thomas Mores vekst og fall i 1500-tallets England. Thomas More, som ble lordkansler under Henrik VIII av England, motsetter seg kongens plan om å ekte Anne Boleyn (for å sikre seg en arving) og havner derfor i unåde. Dratt mellom sin samvittighet og plikt til kongen, velger Sir Thomas å ikke uttale seg og pådrar seg dermed kongens raseri. Konsekvensene blir en viljekamp spekket med slottsintriger, politisk krigshissing og et maktspill om menneskets, kirkens og landets skjebne.

En mann fremfor alt har blitt godt mottatt av filmkritikerne og ble belønnet med en rekke priser, inkludert seks Oscar (inkluderte i klassen Beste film), syv BAFTA og fire Golden Globe. Den er også på 21. plass over beste britiske filmer.

Filmen er regissert av Fred Zinnemann (High Noon,The Day of the Jackal). Hovedrollen som Thomas More spilles av Paul Scofield, mens andre sentrale roller spilles av Robert Shaw, Leo McKern, Wendy Hiller, Susannah York, Vanessa Redgrave og Orson Welles.


Regissør         Fred Zinnemann
Lengde          120 minutter
Aldersgrense 15 år