28/2 (U) - De dødes tjern (1958)

 


Union scene kl. 20.00

Bli med seks mennesker inn i skogens gru og mørke med filmklassikeren de dødes tjern! Stemningsfull thriller med dype tjern, spenning og vidunderlige bilder!

Seks mennesker reiser fra Oslo til en skogsbygd i Østerdalen. Kriminalforfatter Bernhard Borge og hans kone Sonja, psykoanalytiker Kai Bugge, tidsskriftredaktør Gabriel Mørk, jurist Harald Gran og hans forlovede Liljan Werner. De vil avlegge sistnevntes bror, Bjørn, et besøk på hans nyanskaffede hytte dypt inne i Østerdalsskogene. Like i nærheten av hytten ligger et tjern det knytter seg et gammelt sagn til: en mann skal ha drept sin søster og hennes elsker, og etterpå ha druknet seg i tjernet. Siden het det at alle som oppholdt seg på åstedet – i morderens hytte – ville bli besatt av en underlig dragning: de ville bli tvunget til å drukne seg i tjernet.

Når vennene ankommer hytten viser det seg at Bjørn er forsvunnet. Senere finner de liket av jakthunden hans ved tjernets bredd – alt tyder på at han er blitt offer for den gamle forbannelsen. Selskapet bestemmer seg for å oppklare mysteriet, men snart later det til at de selv blir utsatt for de gåtefulle, dragende maktene i De dødes tjern.

Regissør         Kåre Bergstrøm 
Lengde           76 minutter
Aldersgrense 15 år