5/12 (K) - Moonage Daydream (2022)Kinocity kl. 21.00

Bli med inn i ett av de mest kreative sinnene i moderne pop- og kunsthistorie. En kritikerrost dokumentar om David Bowie, mannen som skiftet karakter og musikkstil for så å si hvert album han ga ut.

Dette er den første autoriserte dokumentaren om David Bowie, f. David Robert Jones 1947, med støtte fra David Bowie Estate. Filmen konsentrere seg hovedsakelig om hans mest kreative periode på 70-tallet, men tar oss også inn i hans liv på vei inn mot status som kommersiell mega-popstjerne på 80-tallet og hele veien frem til hans død i 2016. Utgivelsene fra 80-tallet førte så å si til at han mista hele sitt 70-talls publikum, men fikk til gjengjeld fire ganger så mange nye fans.

Brett Morgan gir med sin kunstneriske og psykedeliske vinkling, en forestilt reise inn i et kreativt sinn. Dette gir seeren en følelse av å befinne seg i Bowies eget hode, i en kakafoni av innfall og impulser, samtidig som vi blir blåst i bakken av hvilket geni vi får reise med. Filmen vektlegger den kreative og rastløse jakten Bowie foretar seg for å sprenge grenser, blottet for konformitet og jåleri. Musikken fungerer nesten som et soundtrack til alle stemningene og inntrykkene vi som seer blir eksponert for, og vi får oppleve en annen underkommunisert side av Bowie : Visjonæren!

For deg som er nysgjerrig på myten, musikken og mannen, er dette en ypperlig kick off inn i hva Bowie sto for. Selv om denne er laget posthumt, er det fortsatt en svært ærlig og usminket introduksjon til en av de største kunstnerne i vår tid, som utfordret grenser og beveget kulturen i over 50 år.


Regissør         Brett Morgen
Lengde           135 minutter
Aldersgrense 15 år