5/9 (K) - The United States of Insanity (2021)
Kinocity kl. 21.00

Norgespremiere!

Dokumentar om FBIs kafkaeske angrep på bandet Insane Clown Posse (ICP) og  fan-/subkulturen knyttet til dem.

ICP er en horrorcore-rapduoe og et undergrunnsfenomen. Til tross for at de har blitt en multi-million dollar-industri har de svært lav kulturell status. Musikken er mørk, sardonisk, og slasher-flick-inspirert. 

For FBI var det lett å komme seg unna med å klassifisere dem og fansen deres, såkalte Juggalos, som en kriminell "hybrid gjeng". Folk mistet jobbene sine, omsorg for barn, og ble utsatt for polititrakassering. Bare på grunn av tatoveringer og andre overfladiske tegn på at de elsket ICP sin musikk og samholdet. FBI gikk så hardt til verks at bandet og fansen ble fullstendig overkjørt, og det var grunnen til at American Civil Liberties Union saksøkte staten.

United States of Insanity er like mye et portrett av et lenge ignorert, hånet og lammet band, og subkulturen som omgir det, som det er en reise inn i et dypt urovekkende og kafkaesk angrep på borgerlige friheter. Filmen gir oss et unikt og urovekkende eksempel på hva som kan skje med alle grupper - enten de er tilhengere av en musikalsk sjanger, skrekkfilmfans eller BLM-forkjempere.


Regissør         Tom Putnam og Brenna Sanchez
Lengde           99 minutter
Aldersgrense 12 år