Korsveien (2014)
Fjortenårige Maria vil bli en helgen og komme til himmelen. Korsveien er både en nådeløs, iskald satire og en dypt tragisk fortelling om religiøs lidelse.

Marias familie tilhører en ekstremistisk katolskmenighet. Bibelen tolkes bokstavelig og hun vil gjerne følge prestens strenge formaninger. Maria ønsker å gjøre det rette samtidig som hun prøver å ta avstand fra samfunnets fristelser. Hun slites mellom å være ærlig og å bli godtatt av en streng og dømmende mor. Hun begynner å sammenligne seg med Jesus og hans lidelse og går både fysisk og mentalt langt i sitt forsøk på å følge ham hele veien til Golgata.

Jesu lidelsesvei, Via Dolorosa, er tradisjonelt delt opp i 14 stasjoner som representerer de ulike hendelsene fra Jesus blir dømt til døden til han gravlegges. Korsveien er delt opp i 14 kapitler som tilsvarer disse stasjonene. Hvert scene er én enkelt tagning.

Dietrich Brüggemanns strengt komponerte Korsveien er både en nådeløs, iskald satire og en dypt tragisk fortelling om religiøs lidelse.

Korsveien er en av beste filmene fra 2014.

Regissør          Dietrich Brüggemann
Lengde           110 minutter
Aldersgrense 11 år