Sunrise (1927) + The telltale heart og Fall of the house of Usher (1928)

En av verdens beste filmer! Poetisk om fristelse, svik og forsoning fortalt gjennom Charles Rosher og Carl Strauss' fantastiske foto.

Sunrise er en klassisk historie om fristelse, svik og forsoning. Fortalt i et poetisk filmspråk handler historien om en liten familie på landsbygda. Mannen i familien blir hodestups forelsket i fristerinnen fra storbyen og slites mellom henne og kone og barn.

F. W. Murnau var en banebrytende regissør innen tysk ekspresjonisme. Han ble invitert til Hollywood av William Fox i 20th Century Fox Studios. Med seg hadde han fotografene Rosher og Struss som skapte et revolusjonerende foto for "Sunrise" som gjør filmen til det mesterverket det er.

I 2012 kåret Sight & Sound filmen til den 5. beste i filmhistorien. Ved utdelingen av de første Oscarprisene i 1929 fikk "Sunrise" prisen for beste film og kvinnelige hovedrolle (Janet Gaynor).

Vi viser også kortfilmene fra 1929 "The Tell-Tale Heart" og " Fall Of The House Of Usher", begge basert på noveller av Edgar Allan Poe.

Regissør         F. W. Murneau
Lengde           94 minutter
Aldersgrense 12 år