Videodrome (1983)En sjef for en TV-kanal er på jakt etter nye programmer når han oppdager et TV-signal som kringkaster ekstrem vold og tortur.

Kanalsjefen - Max Renn - tror han har funnet det som er fjernsynets framtid - men det viser seg snart at det han har funnet er noe mye større og farligere. I jakten på signalets kilde overtas verdenen hans av bisarre og voldelige hallusinasjoner.

Videodrome har holdt seg godt. Til å være en film fra 1983 om kabel-TV, videokassetter og gode gamle tjukkTVer er dette en lite datert film. Filmen er surrealistisk og ekstrem både med på det fysiske og psykiske planet. Samfunnskritikken er åpenbar - teknologi, underholdning og politikk er en uhellig treenighet som er som en kreftsvulst i USA.

David Cronenberg er en innflytelsesrik og nyskapende regissør som ofte figurerer på lister over verdens beste regissører. Hans høye status skyldes i stor grad hans dristige og utfordrende historieformidlingsstil. Cronenbergs filmer har ofte et tema hvor det psykologiske er tett sammenvevet med det fysiske - galskap og kroppslig deformering er to sider av samme prosess. Videodrome er et kroneksempel på dette.

Regissør         David Cronenberg
Lengde           87 minutter
Aldersgrense 15 år